Barangolások a Körösök mentén . Nem csak horgászoknak.

Körösök Vidéke

Körösök Vidéke

Horgászmódszerek 2048-ból

2019. január 12. - smud

A pergető horgász.

Magányosan bandukol a vízparton a téli időhöz idomuló multifunkcionális klímás termoruhájában. Lassan eléri  a hóborította folyópartot. A hó szükségessé teszi a talperőtér beüzemelést ami lehetővé teszi a 3 centivel a talaj feletti járást. Ennek a tekintélynövelő hatáson kívül más egyéb okai sincsenek. A partra érve zsebéből előkotorja a felfújható 24 lovas motorcsónakját és üzembe helyezi. A légpárnás szerkezettel célba veszi a még otthonról kiküldött felderítő drónok által jelzett legtöbb süllőt tartalmazó folyószakaszt. A navigációs automatika kiszámítja a legjobb szöget említett folyószakasz megdobáláshoz és automatikusan beállítja a csónakot a megfelelő helyre. Kezdetét veszik az előkészületek.  Legelőször a klímás forgószék beüzemelése  ami a benne ülő aurájában egyenletes hőmérsékletet biztosít. Ezt horgászunk most 25 fokra állítja , mindazon okból , hogy kényelmesen tudjon rövid ujjúban horgászni. Nem szereti ezt a másfél dekás téli nehéz ruhát. Zavarja a szabad mozgásban.

 Előkerül a digitalizált 11.2centis  horgászbot ami természetesen csak a lapföldi Nemura márka lehet ez a legjobb. Az orsó választás is megtörténik Hosszas gondolkodás után DiÁwia  és a Símanóból a Símanóra esik a választás. Pillanatok alatt összeszereli a bottal és a rendszert  csatlakoztatja az aktuális műholdon keresztül a magyar Arckönyv közösségi élmény hálóhoz. A csaliválasztás egyértelmű. Csak a Szendvicsgrill jöhet szóba. Ennek a műcsalinak a bélmozgásgenerátora  utánozza legjobban az élő hal bélműködés hangijait. A fűthető 0,0023as vastagságú teflonklókarbon kerámia zsinórt 3 Celsiusra állítva meg is kezdődhet a peca. Jöhet az első dobás.. De valami baj van! A csali nem repült el.. az okos bot vad figyelmeztető remegése és hanghatása ráébreszti a horgászt , hogy elmulasztott valamit. Nem jelentkezett be a horgász közösségi online ellenőrző rendszerbe… ajjaj! Baj van! Azonnal pótolja … Még éppen időben . Mielőtt felszálltak volna az ellenőrző drónok…

Ezt megúszta egy figyelmeztetéssel amit a rendszernapló rögzített. Lassan jöhet a pergetés. Gyönyörű a víz .  A vad környezet , hó ,  a hideg igazi kemény legénnyé teszi még így rövid ujjúban is a 25 fokos aurában. Szépen szántja a vizet a zsinór. Hiába no a Símanónak van a legjobb a csalivezető és dobó automatikája. Szeretettel nézi az orsóját. A kijelző szerint otthonról 23-an követik jelenleg. Melegség árasztja el lelkét 23 ember fogja kezében otthon most a konzolt ,és vezeti kezüket.. bárcsak lenne egy rávágás és  át tudná adni a fárasztás élményét ennek  a 23 embernek innen a rideg vadonból.

A versenyhorgász.

Vízpartra érkezve a helysorsolás után, sietve nekilát ládája felállításának. A multifunkciós 324 Gb tárkapacitású, lábak nélküli , pusztán erőtéren nyugvó üllő alkalmatosság és egyben meteorológiai, vízügyi, halélettani elemző  szerverközpont  összeállítása 56 másodpercet vesz igénybe. A beüzemelés után már köpi is az aktuális vízügyi ,és meteorológiai adatokat a 234 centiméter átmérőjű összecsukható  5 d-s képernyőjére . Ezt követően a horgászfelszerelés összeállításhoz szükséges adatlekérdezés következik. A rendszer másodpercek alatt visszamenőleg 20 évre előadja a víz és a láda felállításának helyén történt fogásokat azok összes paraméterével, és permutációs elemzéséével.

A horgászfelszerelés előkerül a járműből. Először természetesen a retikül méretű botzsák amelynek hossza 43 centi . Egy ilyen kis botzsákban nem sok bot fér el , De az új versenyszabályok szerint a készenlétbe tartható 18 botnak bőven megfelel. A botok összeszerelése hosszabb, időigényesebb feladat. Egy 18 méteres 2,5 dekagrammos nanocsöves rakósbot összeállítása embert próbáló, különösen ilyen  4, km/h   szélsebességnél . Nincs mese össze kell állítani a legújabb Trabokko antikavitációs szélkiegyenlítőt ami eső ellen is véd.

A szerelékek helyhez , időjáráshoz , helyi mikrogravitációs együtthatóhoz igazítva , már készen állnak a multi láda rekeszeiben. A 0 fénytöréssel rendelkező zsinórokhoz , és a levegővel egyenértékű fénytöréssel rendelkező önszabadító horgokhoz elengedhetetlen a megfelelő minőségű digitális szemüveg.   A következő lépés a szemüveg összehangolása a ládával , a horgászbottal , és a versenybizottságszoftverrel.

Ezen előkészületek után versenyhorgászunknak nem marad más hátra mint az etetés és a csalik előkészítése. Ehhez nagy segítséget nyújt a Multiláda lézeres halszéklet elemző szoftvere. A legjobbat ebből a  Prosten gyártja. Ennek lézere már képes az élő hal belében lévő székletmintát is elemezni. A kiértékelt adatokat a Multiláda egyből továbbítja az etetőanyag keverőnek és a csali nyomtatónak. Melyek 2 perc alatt legyártják a mind a színben , ízvilágban , és oldódásban a víz karakterének legmegfelelőbb csali, etetőanyag kombót. Percek alatt készen vannak a ficánkoló színes nyomtatott csontik  is.

Indul a verseny.. Nagy az izgalom.  Az összegyűlt tömeg a lelátókon a versenyt óriás kivetítőkön követheti. A publikum feszülten felhördül. A kettes pályán halat fognak . A fárasztás izgalmai  lélegzet elállító figyelmet generálnak a nézőkben , versenyzőkben egyaránt. És igen megvan! A horgász átvezette az okos botjával a lába előtt levő sceneren. A scenner már küldi is az adatokat az eredménytáblára. Nagy az üdvrivalgás ami annak köszönhető , hogy a hal súlyából, fajtájából, életkorából, és a kapás előtti gyomortelítettség értékéből mátrix számítással kiszámított pontszáma igen magas , a versenyző ezzel rögtön át is veszi a vezetést…. De,  de baj van ám …  A versenybizottság szoftver érvényteleníti a fogást. Ugyanis a halelengedő horog nem egyenesedett ki rendesen, bizony ezt a halat kézzel kell ki emelni amit ugye a szabályok tiltanak. Háát de kár érte … de kár érte… .

 

 

A bojlis horgász

Elkeseredve ül az otthoni masszörizált ergonomikus foteljában. A fene egye meg dünnyög magában. Ki kell menjek a 14 es horgászállásomba ezt a szívást. Elromlott a csalizó automatika és pont most van szabadságon az karbantartó drónom . Nehézkesen szedelődzködik össze. Hol is van a 14 es horgászállásom? Már vagy 2 éve nem jártam ott. A tavaly vásárolt  wfv345.67tk 34 /77wwwccc botjaimat is a karbantartó drón vitte ki és szerelte fel az automata  bevágó bottartókba . Mind a 11 be állásonként. NA mindegy a GPS oda talál. Hosszú autókázás után az állásnál látszik , hogy nagy a baj. A csalizó automata  nyomtató részébe felakadt egy Pop Up and Down Strawberriaaple Kokochoko folyékonyból szilárdra váltó majd újra elfolyósodó automata halsúlyérzékelő  bojli. Ezekkel a WW44HHHKKM889-ÉÉ Bojli nyomtatókkal mindig baj van. Alig várják már a bojlisok hogy a új GGG-ÁÁÁ-ŐŐŐ 565…777…0000/678-12 es széria kijöjjön.

De most nincs idő ezen gondolkodni, gyorsan meg kell csinálni, mert a többi 13 álláson bármikor bejöhet egy szép ponty  és addigra otthon kell lenni. Okostelefonján gyorsan rácsatlakozik a CARP- ÁTIA rendszerre és körbe nézi az állásokat. Az automata letelepített hal scennerek sehol nem jeleznek a közelben halat. A rendszeren keresztül gyorsan le is tiltja a vízben lévő bojlik aroma kioldódást , nehogy addig jöjjön hal  a többi botra amíg itt szerencsétlenkedik. Bár akkor se lenne gond ha mégis jönne mert az automata bevágó, és halkifárasztó rendszerek a partig vezetnék a halat ahol  a skenner detektálná méretét, életkorát, bélműködését. Majd  beterelné a halfürdető, fertőtlenítő, sebösszevarró, medencébe ahonnan a megfogást bizonyító tetoválással együtt  már szabad az útja.  De sietni kell azért is mert a szabad levegő kezdi marni a tüdejét.

Hazafelé, tart már az önvezető autó amikor riaszt a 2 es állás . Egy 3kg-os ponty úszott a horgok közelébe.., Basszus pedig ki van kapcsolva az aroma oldódás .. ezt a pechet… De hátha csak elúszik a csalik felett . De nem. Riaszt a  2 es állás11 botjából a második… Az automata halérzékelő bojli aktíválja magát.Szerencsére 6kg-ra van beállítva  azonnal megkezdi a felfúvódást és a halriasztó anyag kibocsátását a hal riadtan menekül Hála égnek nem volt szükség a gyenge elektrosokkos riasztásra.

Közben a bojlishorgász hazaér… húú ez kemény volt . Majdnem 30 percet a szabad levegőn töltöttem, micsoda kaland. Beül ergonomikus foteljába és aktiválja az aroma kibocsájtó rendszereket. Sokáig nem történik semmi. Fárasztó dolog ez a horgászat. De … de jelez a hatos állás 12 kg os ponty közéletét detektálja. Uhh kezdődik az izgalom elúszik 3 csali felett a négyes bot bojlija közelében megáll- A bojli aktiválódik , kibocsájtja a hal bélrendszer , és izlelő idegrendszer analizise után meghatározott legkívánatosabb aromát. Majd el emelkedik az aljzattól 1 centire . Mindezt otthonról  a 400 centis félköríves 4d és képernyőn nézve szívmegállítóan izgalmas. Egy pillanat és beszippantja  az óriás száj az elé került csalit. Az automata megakasztó, és fárasztó rendszerek aktiválódnak…. Könnyű fárasztásra vannak állítva 25 percbe telik amíg a halellátó medencébe terelik a halat. Fotó 35 féle szögből, igazoló tetoválás  és már úszik is tovább anélkül , hogy egy pikkelye is szárazra került volna. Micsoda élmény a bojlis horgásznak. Szíve még mindíg zakatol!  De nincs idő a lazsálásra végig kell nézni ahogy a csalizó automatika  újra csaliz és a GPS vezérlésű úszó ólom vissza vezeti a pontosan kijelölt helyre a cejgot. bojlisunk , úgy gondolja be kéne avatkozni az automata rendszerbe nagy felelősség , de megteszi. 4 darab bojlit lövet az ettetőautómatikával a csali  mellé.Fárasztó dolog ez a bojlis peca mindenki beláthassa.

A bejegyzés trackback címe:

https://korosokvideke.blog.hu/api/trackback/id/tr2714557676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank99 2019.01.13. 19:31:12

Tökéletes! Nincs mit hozzátenni!
süti beállítások módosítása