Barangolások a Körösök mentén . Nem csak horgászoknak.

Körösök Vidéke

Körösök Vidéke

A szemétkérdés a vízpartokon a horgászok felelőssége elsősorban

2019. február 01. - smud

A bejegyzés trackback címe:

https://korosokvideke.blog.hu/api/trackback/id/tr1614602482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korvett5 2019.02.02. 12:55:50

Úgy látszik 30 éve nem változik a világ felénk. A 80-as években Tiszakeszi térségében jártunk naponta a Tiszára fürdeni egy nagyon szép homokpados részre, és a kisfiammal MINDEN NAP azzal kezdtük, hogy összeszedtük a horgászok szemetét. Egyszer találtunk ott egy horgászt, /délidőben többnyire már nem voltak ott/, akkor a kisfiam megjegyezte "rongy emberek ezek a horgászok" Aznap nem volt fürdés.

Lővenbrau 2019.02.02. 23:29:09

Ez izgalmas lesz a bíróságon.. Megbüntetni olyat is aki egy kupac szemét közelében horgászik ? Jogilag ez olyan, mintha elítélnének egy embert, aki gyilkoságot látott... Nem keménykedni kell, hanem a látogatottabb horgászhelyeknél le kell pakolni egy konténert.. Azt hiszem telik a mindenféle beszedett engedélypénzekből...Baszza meg, ha valaki kap egy egyenruhát, meg egy kis hatalmat, akkor már ő a király....

smud 2019.02.03. 08:03:26

@Korvett5: Sajnos ki kell ábrándítsam, ez a szabályzás már több mint 10 éve életben van , és az eddig a fellebbviteléi hatóságok elé került ügyek 100- ban megálltak. Ugyanis, mikor valaki engedélyt vált aláírásával igazolja , hogy tudomásul veszi a helyi horgászrend rendelkezéseit. ezen kívül a területi jegy bevonására joga van az adott halgazdálkodási jog kezelőjének. A konténerkérdés meg nem kérdés . Léteznek A gyomai önkormányzat nagyon sok pénzért lehelyezett konténereket 5 öt a frekventált helyre . Most az a szitu , hogy a lakosság oda hordja a kommunális és veszélyes hulladékát mert az ingyen van . ezek miatt az ürítése 3-400.000ft/ alkalomra rúg. És hetente kéne üríteni. . Szóval ezeken a dolgokon mi már túl vagyunk , Higgyje el. itt olvashatja a konténer problémáról írt írásomat
korosokvideke.blog.hu/2018/11/29/hozzatok_meg_sokat

gigabursch 2019.02.03. 09:37:00

Fura népek a horgászok.
Alapvetően békések, szeretik a természetet, stb

De vízbe dobott csikkek (mérgek!), az éves szinten tonnaszám bedobott maradék etetőanyag (erjedés, pazarlás), mellett számtalan szemetelést folytatnak, ami egyszerűen számomra felfoghatatlan, hogy miért teszik?
Még sok fejben kell rendet tenni.
süti beállítások módosítása