Barangolások a Körösök mentén . Nem csak horgászoknak.

Körösök Vidéke

Körösök Vidéke

Kiszáradt mocsarak medrében....

2019. március 19. - smud

Nehéz szívvel lépkedek a Hármas-Körös árterében. Nehéz szívvel szomorúan , mert lábam alatt tavalyi avar csörög . Száraz és törik mint az üveg. Pedig itt ahol lépkedek most az évnek ebben az időszakában nem száraz csörgésnek kéne hangzania talpam alól, hanem cuppogásnak .

Sőt az évnek ebben az időszakában itt nem is kéne, hogy járjak . Méteres víznek kellene  itt lennie. Ugyanis a kubik  rendszert és egy belső holtág partját járom. A belső holtágban alig van víz.  Épphogy csak pár tíz centi víz borítja az iszapot. Partja ami, normál esetben medre , most cserepesre száradva, ahogy azt az ember elvárná egy forró augusztusi délutánon. De most március van. És kő kemény aszály. Áradásnak se híre se hamva, pedig nagyon kéne. A sekély maradék vize a holtágnak sárga. Az apró halak kavarják fel szorult helyzetükben. Partján gémek, kócsagok lesnek rájuk, a vidrának is könnyű terep a vadászathoz.  Pedig itt most ívó csukáknak, sügéreknek kéne sárgára kavarnia a vizet.

A holtágból kiágazó oldalágak, kubikok alja porzik. Bakancsom tiszta por. Mint említettem tavalyi avar csörög az aljukon. Vízi növények maradványai sárgállanak bennük. A fák gyökerei szárazon lógnak le a törzsükről, ideális ívóhelyek lennének süllőnek , csukának. Nem fekete rigónak kellene itt avart túrnia , hanem vadrécének vizet fecsernie ilyenkor.  Nem jól van ez így … nagyon nem jól.

A bejegyzés trackback címe:

https://korosokvideke.blog.hu/api/trackback/id/tr1014701680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topper Harley 2019.03.21. 18:39:01

Nagyon jó a blog, rendszeresen olvasom. De csak most vettem észre, hogy a címlapon pestiesen "Kőrösök vidéke" van kiírva. Bocs, de ettől mindig rohamot kapok. :D

smud 2019.03.22. 06:53:56

@Topper Harley: Ne haragudj de nincs igazad. Mindenhol rövid Ö- vel van írv

smud 2019.03.22. 06:57:12

@Topper Harley: Bocsánat! Igazad van . Az Indexen rosszul jelenik meg a cím . De az nem az én hibám! Az INDEX rosszul írta ki. :)

smud 2019.03.22. 07:00:58

@Topper Harley: Köszönöm az észrevételt
süti beállítások módosítása