Barangolások a Körösök mentén . Nem csak horgászoknak.

Körösök Vidéke

Körösök Vidéke

Mikor a Körös medre a felszínre kerül

2022. december 06. - smud

 A Hármas-Körös felvízén (a Békésszentandrási Duzzasztó feletti rész), Minden  évben ,késő ősszel, vagy tél elején eleresztik a vizet. Ezt egyszerűen úgy oldják meg, hogy a duzzasztó lemezeket melyek a vizet visszatartják, szép fokozatosan, heteken  keresztül kiemelik a vízből, így szabaddá válik a Körös útja . Erről  részletesen ebben a bejegyzésben írtam (ide katt!)

Most nem írni szeretnék róla ,hanem egy fotósorozaton keresztül bemutatni, hogyan is néz  ki a Hármas-Körös Gyomaendrőd környékén ilyenkor. Csónakba ülve egy fényképezővel,kicsit csepergős időben, bejártam a Körös egy részét és bemutatnám azoknak akiknek nincs lehetőségük ugyanezt megtenni. Ilyenkor válnak láthatóvá a nyári időszakban víz alatt levő  mederalakulatok, beszakadt fák, bokrok. 3,5 méterrel a nyári vízszint alatt , kicsit minden másképpen fest , mint ahogy azt elképzeljük.

A képre kattintva galéria nyílik.

A bejegyzés trackback címe:

https://korosokvideke.blog.hu/api/trackback/id/tr9117996292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása